Senaste inläggen

Av Malin Helena - 18 januari 2012 15:13

Hej!

Jag är så trött på bröd som är dåligt. Vill man ha knäckebröd utan gluten, mjölk och socker, så vet jag inte ens om det går att få tag på i Sverige, men om man tycker lite socker är ok, så finns ju några stycken. Men de innehåller bara e-nummer, olika mjölstärkelser. När ska ett gott bra knäckebröd för gluten- och mjölkintoleranta komma på marknaden. I vår familj vill vi helst inte byta ut onyttigt mot onyttigt. Så skärpning brödproducenter skaffa ett ekologiskt knäckebröd utan tillsatser nu TACK!

Av Malin Helena - 17 januari 2012 09:02

Våra inköp har blivit viktigare, och affärer som vi tidigare gick till går inte att gå till eftersom de har så mycket halv/hel fabrikat. Det är viktigt att planera för att inte göra dumma inpulsköp eller frestas att "bara idag" äta något annat, och att ekonomiskt måste det gå ihop. Jag tycker det är roligt på något sätt.

Sedan  till matlagningen, det känns tillfredsställande att laga maten från grunden, men all disk. Tack och lov har vi diskmaskin men den går varm kan jag säga.


Har surfat vitaminer på internet. Jag utgår ifrån vad danskan Ninka-Bernadette Mauritson ger till sig och sina barn. Det ska bli spännande att se om det ger en effekt. Som jag har förstått det när jag läst hennes böcker, men även på internet, att en del barns tarmar inte tål gluten och mjölk och då när man har rensat ut det så behöver man fylla på med vitaminer och probiotika för att bygga upp tarmarna igen, så att de tar upp näring.

Min man och jag har sagt att även om det inte skulle ge toppresultat att vår äldsta son t.ex kan koncentrar sig bättre i skolan, är det ingen som far dåligt att ren och nytt kost från grunden, så vi har gör en vinst för hela familjen kroppar oavsett vilket resultat denna kost får. Vi äter inte lustigt inget farligt. Tvärtom, vi äter ren och god kost, där hela kostcirkeln är med i varje måltid.

Ha en bra vinterdag.

Av Malin Helena - 14 januari 2012 20:16

Nu efter nästan två veckor så börjar saker och ting hända med min kropp. Dels tycker jag inte någon mat smakar vidare värst, och magen är ett helt kapitel för sig själv. Jag antar att det är bra, utrensing kallas det. Och jag mår ju i ett helhetsperspektiv trots allt bra, så det känns ju ok. Men att maten inte skulle smaka, det var något nytt. Jag kopplar det samman med sockerberoendet, att jag söker en söt smak, och är inte nöjd med något annat än det som ger kicken. Ja, det är ju spännande och lite tröttsamt. Spännande att kroppen påverkas, och tröttsamt att jag tappat smaken för god mat. Det var en överdrift, så här är det god mat smakar inte för den ger inte sockerkicken. Jag antar att detta problem lägger sig om några dagar.


Satt och räknade på våra inköp, halva månade och halva budgeten är spenderad. Det är inget jag tänkt på men det har bara blivit så. fast å andra sidan tror jag att jag kommer spräcka budgeten i slutet av månaden, för vi vet att vi ska göra lite inköp av speciallmjöl, beställa på nätet, men mer om det när det är dags.

Ha en bra kväll!

Av Malin Helena - 12 januari 2012 09:18

Gjorde egna kyckling nuggets igår kväll till middag. Phi kom in som vanligt i köket och sa att det var äckligt.

Jag mixade ihop kycklingen tillsammans med ägg, kryddor och lök, sedan panerade jag i majsmjöl och sesamfrön. Gissa vad som hände, barnen åt som tokiga. Vad det var roligt att se, till och med Phi och jag måste säga att även jag tyckte det var supergott. Så hade vi potatismos och sallad till, och en hemgjord remoladsås, mums.


Det är extra roligt när barnen gillar maten, kan inte låta bli att tycka det även, speciellt när man vet att det inte är mat full med transfetter och andra onyttigheter i.

Av Malin Helena - 11 januari 2012 06:44

Nu har lite mer än en vecka gått sedan vi började vår nya livsstil. Än så länge mår vi bra men jag personligen har inte märkt några större förändringar. Julle min son han äter det som serveras om än lite snålt med grönsaker, men Phi hon väljer ut en sak typ potatis, quionoa eller kötter och bara äter det. Men jag hoppas att hon kommer se på oss och äta som oss en dag. Sedan får jag väl vara glad att vi försöker undvika så mycket kemilalier och e-nummer som möjligt. Lilla I han frågar efter mjölk varje dag, men han har börjat acceptera vatten. Igår kollade jag igenom vitaminer och sådant, jag förstår ju att de behöver ett extra tillskott. Men ser ingen fara eftersom det finns de som är allergiska mot mjölkprotein och aldrig kan äta det, så det finns lösningar för allt.

Nu ska jag dricka te och väcka barnen som somnade härligt tidigt igår.

Av Malin Helena - 11 januari 2012 06:44

Nu har lite mer än en vecka gått sedan vi började vår nya livsstil. Än så länge mår vi bra men jag personligen har inte märkt några större förändringar. Julle min son han äter det som serveras om än lite snålt med grönsaker, men Phi hon väljer ut en sak typ potatis, quionoa eller kötter och bara äter det. Men jag hoppas att hon kommer se på oss och äta som oss en dag. Sedan får jag väl vara glad att vi försöker undvika så mycket kemilalier och e-nummer som möjligt. Lilla I han frågar efter mjölk varje dag, men han har börjat acceptera vatten. Igår kollade jag igenom vitaminer och sådant, jag förstår ju att de behöver ett extra tillskott. Men ser ingen fara eftersom det finns de som är allergiska mot mjölkprotein och aldrig kan äta det, så det finns lösningar för allt.

Nu ska jag dricka te och väcka barnen som somnade härligt tidigt igår.

Av Malin Helena - 10 januari 2012 07:20

Hej!


Igår var det ett bra program på svt 1, programledare ställde ansvariga och experter mot väggen, och frågade ut dem angående vår sockerkonsumtion och det faktum att många av oss människor blir allt fetare. Intressant och bra att SVT tar upp denna problematik, och det var en helt del intressanta tankar som florerade. Men varför kommenterade ingen att det är socker i varenda hel och halvfabrikat och mycket annan skit vi slänger i oss i tron om att det är nyttigt. Den debatten vill jag se och höra svaren på. Kollade en  teriaky (hur det nu stavas)sås som vi hade i kylen och inte gjort oss av med, först ut på ingredienslistan var socker. Jag blir irriterad, varför ska en sås innehålla mest socker? När jag köpte såsen för längesen var det för jag blivit bjuden på liknande och tyckte det var gott, prövade den själv, och hade väl aldrig kunnat drömma om att huvudingrediensen var socker. Jag har skrivit det förr, och kommer säkert skriva det igen, tro inte att bara för att en sak finns att köpa i en affär så är den automatisk nyttig!

kramen

Av Malin Helena - 9 januari 2012 18:31

God Kväll!


Idag påpekade min granne att de som har en s.k vit månad ofta äter massor eller dricker sen när det får. Och det var då det slog mig, att vi gör inte det här för en månad. Vi gör det här för livet. För att äta god och hälsosam mat resten av livet, och där godis, kakor, pizza, processad mat ska bli en tillfällig gäst. Det är en sån häftig tanke. Och det ska bli så spännande att se hur vi mår. Och även om vi inte "mot all förmodan" skulle märka mycket med en gång, så tänker jag att i det långa loppet har vi allt att vinna.

Jag tycker om den här beskrivningen som jag läst på flera håll, att ju färskare mat man äter desto bättre mår kroppen, den får i sig färsk mat, när den får i sig död och näringsfattig mat så fylller man kroppen med just det. Det får mig att vidare tänka på att förr i tiden trodde jag att när jag gick in i en affär och handlade mat, att allt var nyggigt. Nu kan jag nästan skratta åt tanken, men också fyllas med sorg, att många tror att handla färdiggjord mat som inte innehåller mycket näring och i värsta fall fyller dig med avfall är nyttigt mat ändå för att det säljs. Hoppas vi människor blir med medvetna för varje dag som går och vågar välja friska, färska ekologiska råvaror.

Det blir mitt god natt till er idag.

Kram

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards