Direktlänk till inlägg 25 januari 2012

socker socker socker

Av Malin Helena - 25 januari 2012 12:57

Kan någon förklara för mig varför det finns så mycket socker i våra matvaror. Ni kanske tror att vanlig skinka är ren, men läs innehållsförteckningen ska ni se druvsocker, jästextrat och någon nitratform eller två. Och om vi stannar vid sockret ett tag, som är någon slags smakförstärkare och konserveringsmedel. Men snälla, det går att ta bort, och vi får så mycket socker i oss utan att vi ens förstår det. En vän sa till mig att sockret skulle vara det enklaste av gluten, mjölk och socker att ta bort. Men jag upplever tvärt om. För mjölk finns finns fina rismjölk och osötat ekologiskt sojamjölk ( en stor eloge till carlshamn) och det finns andra sädesslag än de som innehåller gluten, men socker. Det är överallt. Det är inte bara i godis och bakverk, utan i var och varannan sak du kan köpa i affären. Sockret är det absolut svåraste tycker jag. Det regnar över oss och gömmer sig i massor olika namn. Men det har även fått mig att göra egen leverpastej som min man och barn älskar, och egen senap, och jag måste säga att jag tycker det är så roligt att göra egen mat. Näst på tur står korv, det ska bli gott spännande och roligt. Det har gått från att jag tänkt att det är alldeles för jobbigt till att jag känner , det här måste jag pröva snart. Och korv går ju att ha olika kött i och olika kryddblandingar, så vi ska pröva och pröva och förhoppningsvis finna en korv till alla i familjen.

Kram på er alla.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Helena - 13 februari 2012 08:42

Hej! Har varit sjuk en längre tid därav helt tomt på bloggen. Hela familjen har legat deckad i närmare två veckor, då känner man sig inte katig. Jag tycker vi varit duktiga med maten, även om den inte alltid varit på topp. Man får se det som att de...

Av Malin Helena - 30 januari 2012 12:03

En bra bok om kost är Ulrika Hoffers "råsmart familj" den har bra tips om mat och om kost. När jag läste lite i den i morse kände jag mig stärkt i mitt val att äta mat från grunden, ut med alla pulversåser, färdiggjorda såser, krämer, inlagda grönsak...

Av Malin Helena - 29 januari 2012 08:17

God Morgon! Läste i en tidning igår, där de hade radat upp "svarta grönsaker" som var nyttiga, och då nämnde de svart ris och svart vitlök bl.a. Jag tyckte det lät lite roligt med svart vitlök som man kan ha i sallader, risotto, och annat gott. Så ...

Av Malin Helena - 27 januari 2012 09:11

Nästa hela veckan har jag till och från känt mig nere, trött och orkeslös. Igår kväll var som värst, och det är inte det att jag egentligen har mått dåligt, utan mer att hjärnan inte alls vill jobba åt mig. Precis så har det känts, och jag kände att ...

Av Malin Helena - 22 januari 2012 13:49

Förutom kosten har vi varit noga med att få vår äldsta son i säng, och att han ska somna tidigt. Nu är det så att vår son har 2 timmars insomningstid,(Barn med ADHD har genomsnittstid att somna in på 2 timmar, läste vi i en studie,)  men vi har bestä...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards