Direktlänk till inlägg 10 januari 2012
Hej!
Igår var det ett bra program på svt 1, programledare ställde ansvariga och experter mot väggen, och frågade ut dem angående vår sockerkonsumtion och det faktum att många av oss människor blir allt fetare. Intressant och bra att SVT tar upp denna problematik, och det var en helt del intressanta tankar som florerade. Men varför kommenterade ingen att det är socker i varenda hel och halvfabrikat och mycket annan skit vi slänger i oss i tron om att det är nyttigt. Den debatten vill jag se och höra svaren på. Kollade en teriaky (hur det nu stavas)sås som vi hade i kylen och inte gjort oss av med, först ut på ingredienslistan var socker. Jag blir irriterad, varför ska en sås innehålla mest socker? När jag köpte såsen för längesen var det för jag blivit bjuden på liknande och tyckte det var gott, prövade den själv, och hade väl aldrig kunnat drömma om att huvudingrediensen var socker. Jag har skrivit det förr, och kommer säkert skriva det igen, tro inte att bara för att en sak finns att köpa i en affär så är den automatisk nyttig!
kramen
Hej! Har varit sjuk en längre tid därav helt tomt på bloggen. Hela familjen har legat deckad i närmare två veckor, då känner man sig inte katig. Jag tycker vi varit duktiga med maten, även om den inte alltid varit på topp. Man får se det som att de...
En bra bok om kost är Ulrika Hoffers "råsmart familj" den har bra tips om mat och om kost. När jag läste lite i den i morse kände jag mig stärkt i mitt val att äta mat från grunden, ut med alla pulversåser, färdiggjorda såser, krämer, inlagda grönsak...
God Morgon! Läste i en tidning igår, där de hade radat upp "svarta grönsaker" som var nyttiga, och då nämnde de svart ris och svart vitlök bl.a. Jag tyckte det lät lite roligt med svart vitlök som man kan ha i sallader, risotto, och annat gott. Så ...
Nästa hela veckan har jag till och från känt mig nere, trött och orkeslös. Igår kväll var som värst, och det är inte det att jag egentligen har mått dåligt, utan mer att hjärnan inte alls vill jobba åt mig. Precis så har det känts, och jag kände att ...
Kan någon förklara för mig varför det finns så mycket socker i våra matvaror. Ni kanske tror att vanlig skinka är ren, men läs innehållsförteckningen ska ni se druvsocker, jästextrat och någon nitratform eller två. Och om vi stannar vid sockret ett t...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|